رستوران سنتی در امارات و گشت‌وگذار در الفنر معروف‌ترین رستوران دبی

رستوران سنتی در امارات و گشت‌وگذار در الفنر معروف‌ترین رستوران دبی

رستوران سنتی در امارات و رویای هاشم مرزوقی که تهیه‌ی غذاهایی بود که نماد تاریخ امارات باشد و افتتاح رستوران الفنر این رویا را عملی کرد٫ او در یک دهه‌ی گذشته نه شعبه‌ایی دیگر را در شهرهایی از دبی گرفته تا لندن به راه انداخته ٫ به بازارچه‌ی غذای دریایی الفنر آمده‌ایم تا درباره این رستوران سنتی در امارات بیشتر بدانیم.

در ویدیوی زیر با الفنر معروف‌ترین رستوران سنتی در امارات آشنا می شوید:

سهیل پسر هاشم در راه‌اندازی این رستوران خانوادگی نقش موثری داشته. امروز سرآشپز  ما یک غذای سنتی اماراتی برایمان خواهد بود به نام  مکبوس ( مجبوس )  که اساسا نوعی خوراک ماهی و ادویه پلو است.

این غذا با  ادویه  مخصوص بهارات درست می‌شود که طرفداران زیادی دارد٫ ادویه  بهارات چیست؟
در واقع  طعمش در هر خانه‌ای فرق می‌کند هر کس این ترکیب را به سبک خودش درست می‌کند معمولا ده تا دوازده نوع  ادویه را با هم داریم  از زیره و زعفران گرفته تا  هل و  زردچوبه و لیموعمانی سیاه همه‌ی این‌ها ر با هم مخلوط می‌کنند.

لیمو عمانی سیاه را در بازار دیدم ممکن است  بگویید چیست و چه استفاده ای دارد؟
این‌ها لیموعمانی  خشک است که نصفش می‌کنیم و پره هایش  را در برنج میریزیم که  طعم خاصی به ان میدهد ٫ برنج را با سیر و پیاز٫  فلفل دلمه‌ای٫  گشنیز و  شنبلیله سرخ‌کرده درست می‌کنند و بعد کمی رب گوجه و چاشنی و گوجه تازه را مخلوط می‌کنند و روی برنج می‌ریزند٫  سپس یک قاشق پودر لیمو عمانی سیاه اضافه می‌کنند و آن را می‌پزند.

رستوران سنتی در امارات و گشت‌وگذار در الفنر معروف‌ترین رستوران دبی
در امارات مردم به شکل سنتی روی زمین و روی تشک و بالش‌های کوچک می‌نشینند و یا دور سفره یا یک میز کوتاه غذا می‌خورند و مکبوس هم  غذایی است که معمولا با سالاد و مخلفات سرو می‌شود.
ما در خانه به این شکل غذا  میخوریم  و امروز هم غذاهای مختلفی درست کرده‌ایم این هم همان ادویه پلوی ماهیست.

در امارات به شکل سنتی غذا را با دست راست می‌خورند ؟
بله همیشه٫  بعضی‌ها دوست دارن دوباره لیمو خشک روی پلوی شان  بریزند .  واقعا مزه عصاره لیمو میدهد٫  انگار که کهنه شده باشد ٫ این طعم ادویه بهارات است یه طعم ترکیبی که شبیه طعم ادویه هندی گرم ماسالا است٫   دقیقا اما به آن تندی نیست ٫

معمولا برای سرو دسر به اتاق دیگری می‌رویم که راحت‌تر است و از فضای شام و ناهار فاصله دارد  گویا قرار است کمی از شیرینی‌های محبوب بچگی  را امتحان کنیم٫

دو مدل شیرینی متفاوت داریم این یکی یا نوعی  حلوای خرما که به سبک مادربزرگم تهیه شده با ارد ٫ خرمای چرخ کرده  ٫  پودر رازیانه و شیره‌ی خرما درست می‌کنند و رویش کره و گاه  دانه‌های فندق و گردو می‌ریزند٫

رستوران سنتی در امارات و گشت‌وگذار در الفنر معروف‌ترین رستوران دبی
شیرینی دیگر لگیمات نام دارد که نوعی بامیه مخصوص امارات است که در اصل  نوعی شیرینی سوخاریس  که با خمیر ٫  کنجد و زعفران و شیره خرما تهیه می شود.

شبیه نوعی پودینگ نرم و برشته است. این‌ها همه  لگیمات است همان شیرینی های سوخاری .  انگار گردی گمشده‌ی وسط پیراشکی پیدا شد ٫ انگار بقایای پیراشکی است خیلی خوشمزه و اسفنجی است ٫ داخلش اسفنجی است و بیرونش سوخاری ٫ ادویه دارد و از دونات.
اگر می‌خواهید طعم غذاهای سنتی امارات را بچشید از رستوران الفنر شروع کنید که پشیمان نخواهید شد.

قیمت غذاهای دبی متنوع است. در سفر به دبی شما می‌توانید غذاهای محلی دبی و غذاهای بین المللی را در رنج قیمتی مختلف پیدا کنید. در کل قیمت غذا در دبی بستگی به رستوران و انتخاب نوع غذا دارد. بدون شک صرف یک وعده غذا در رستوران‌های برند اروپایی و رستوران های لوکس دبی قیمت بالایی نسبت به صرف غذاهای اماراتی در رستوران‌های محلی دبی دارد اما یکی از خاطرات به یاد ماندی سفر به دبی رفتن به رستوران سنتی در امارات است.

2 comments

  1. محمود شم آبادی

    سلام. لینک دانلود این کتاب صوتی کجاست؟!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *