کلیسای جامع باگراتی کوتایسی گرجستان

کلیسای جامع باگراتی یکی از شاهکار های معماری قرون وسطی در گرجستان است. این کلیسا در قرن یازدهم میلادی و در زمان سلطان باگرات سوم ساخته شد.

“این کلیسا یکی از جاذبه های گردشگری شهر کوتایسی است. ساخت آن را به سلطان باگرات سوم نسبت داده اند. اون دستور ساخت آن را در اوایل قرن یازدهم میلادی صادر کرد. این کلیسا شاهکار معماری قرون وسطایی در گرجستان است.”

در ویدیوی زیر با کلیسای جامع باگراتی کوتایسی گرجستان آشنا می شوید:

این بنا در اواخر قرن 17هم میلادی مورد حمله توپخانه عثمانی ها قرار گرفت. مرمت و بازسازی آن درسال 1952 آغاز و در سال 2012میلادی طول کشید.

“کلیسای جامع باگراتی در شهری بنا شده است که 3500 سال از عمری می گذرد و یکی از قدیمی ترین شهرهای جهان به شمار می آید. ساخت این کلیسا در دوران طلایی گرجستان شروع شد و قرن ها این کلیسا نماد گرجستان و دوره ی اوج فرهنگ و آموزش در آن بود.”

کلیسای باگراتی در سال ۱۶۹۲ توسط توپخانه عثمانی مورد حمله قرار گرفت که طی آن بخشی از گنبد و سقف آن فروریخت تا اینکه بعد از تصرف گرجستان توسط شوروی سابق، تعمیر و بازسازی آن در سال ۱۹۵۲ آغاز شده و بالاخره در سال ۱۹۹۴ به فهرست میراث جهانی یونسکو راه یافت.

کلیسای جامع باگراتی کوتایسی گرجستان

این بنای تاریخی و زیبا متعلق به قرن یازدهم میلادی است که به علت سبک معماری و قدمت خود، مورد توجه بسیاری از گردشگران و مهمانان خارجی شهر است. این کلیسا بر روی تپه‌ای به نام Uk’imerioni قرار داشته و ساخت آن را به سلطان باگرات سوم – یکی از معروف‌ترین و مقتدرترین پادشاهان سلسله ایمرتی گرجستان- مربوط می‌دانند و کتیبه ای بر روی دیوار ضلع  شمالی این بنا تاریخ ساخت آن را شرح داده است.
به همین دلیل از این کلیسا به‌عنوان یکی از نمادهای کوتایسی یاد می‌کنند و از جاذبه‌های گردشگری اصلی این شهر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *